okt 15

Annelies de Jonge vice-voorzitter Stedendriehoek

Annelies de Jonge, wethouder in Zutphen, is benoemd tot vice-voorzitter van de regio Stedendriehoek. Haar Apeldoornse collega Jeroen Joon wordt voorzitter. De regio Stedendriehoek is het samenwerkingsverband van de gemeenten in de Cleantech Regio.

Het dagelijks bestuur van de regio bestaat uit acht bestuurders die de deelnemende gemeenten vertegenwoordigen. Sinds begin september maakt Heerde ook deel uit van de regio. Op 19 oktober worden de namen en portefeuilles bekend van de overige leden van het dagelijks bestuur.

Regionaal belang

Met het invullen van de voorzittersrol en vice-voorzittersrol beklemtonen Apeldoorn en Zutphen nog eens het belang van de regionale samenwerking en hun inzet hierop. Apeldoorn wil als grote gemeente in de regio zich hiervoor nadrukkelijk inzetten. Jeroen Joon hierover: “Regionale samenwerking wordt steeds relevanter. Juist ook binnen de Cleantech Regio willen we als overheidsgeleding die samenwerking optimaal benutten. De basis hiervoor is de Agenda Cleantech Regio die gezamenlijk door ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden is opgesteld en omarmd. Met energietransitie en circulaire economie als topprioriteit. We willen in 2023 de meest circulaire regio van Europa  worden en met 25% minder CO2-uitstoot de meest duurzame regio in Nederland. Daarin zijn we onderscheidend, gaan we het verschil maken en gaan het ook waarmaken. Ik zet me daarvoor dan ook heel  graag in.”

Europa

Op dit moment is een grote delegatie bestuurders vanuit de Cleantech Regio (regio Stedendriehoek en Strategische Board) op werkbezoek in Brussel. Zij nemen deel aan de jaarlijkse European Week of Regions and Cities (EWRC). Met dit bezoek bouwt de regio de samenwerking met Europese partners verder uit. Het is de bedoeling om  kennis te delen en financiële middelen te genereren, om zo de regionale ambities versneld te kunnen realiseren.

Het bericht Annelies de Jonge vice-voorzitter Stedendriehoek verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

okt 15

Je kunt meedoen aan de Nationale Werkbezoekdag

De Nationale Werkbezoekdag is op 21 november 2018 en ook de leden van de Bedrijvenkring Zutphen kunnen hier aan meedoen. Het is een kom om je bedrijf in de spotlight te zetten. Tijdens de deze dag openen honderden organisaties in heel Nederland hun deuren om werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven.

Ook in de regio Zutphen en Gelderland zoekt de stichting Broekriem enthousiaste ondernemers die willen meedoen.  Meedoen kan al heel makkelijk, door bijvoorbeeld het aanbieden van een netwerkgesprek, het geven van een rondleiding of presentatie. De opzet van de dag is vrijwillig en naar eigen inzicht: ondernemers geven zelf aan welke mogelijkheden er zijn binnen de organisatie en je bepaalt zelf hoeveel werkzoekenden je wil ontvangen op 21 november. Uiteindelijk gaat alles op afspraak. Zie de video.

Zet uw bedrijf of organisatie in de spotlight
Deze dag is ook een mooie gelegenheid om je organisatie in de spotlight te zetten. Zeker als je op zoek bent naar werknemers. Maar dit hoeft niet, je helpt vooral werkzoekenden door ze een kijkje te laten nemen in een branche of bedrijf waarin zij wellicht willen werken.

Meedoen

Aanmelden kan eenvoudig via https://werkbezoekdag.nl. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Petra van der Vlugt via: info@werkbezoekdag.nl of 06-45220160 (ma t/m do).

Het bericht Je kunt meedoen aan de Nationale Werkbezoekdag verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

okt 15

7 november: themabijeenkomst over energie

Op 7 november organiseren we een themabijeenkomst voor de De leden van de Bedrijvenkring Zutphen en Parkmanagement Zutphen zijn net als alle ondernemers uit de Cleantech Regio welkom op een themabijeenkomst over energie. Deze bijeenkomst is op 7 november vanaf 16.45 uur in het gemeentehuis in Brummen.

Het is een goede gelegenheid om samen met ondernemers uit de hele regio te netwerken, succesverhalen uit te wisselen met mede ondernemers én stappen te zetten in energiebesparing en duurzame opwekking.

Aanleiding

Vanaf januari gaat de informatieplicht in én zul je je energiebesparende maatregelen (wanneer verplicht ze toe te passen) moeten doorgeven aan je bevoegd gezag. Hoe het precies werkt en wat voor energiebesparende maatregelen je kunt toepassen vertelt Stef Strik (Ministerie van Economische Zaken).

Mix, match & meet

Wij willen niet alleen praten maar vooral doen. Op 7 november kun je in gesprek met installateurs over energiebesparende en duurzaam opwekkende toepassingen voor uw bedrijf. Je hoort welke financiële mogelijkheden er zijn om energieneutraal te ondernemen. Ook word je geïnformeerd over welke instrumenten je kunt gebruiken om je energieverbruik en nodige maatregelen in kaart te brengen. Niet alleen voor de individuele ondernemers maar ook voor bedrijventerreinen.

Locatie

We zijn te gast op het gemeentehuis in Brummen, winnaar van de Award Duurzame Architectuur van 2013. Er is gebouwd met veel duurzame materialen, ze zijn energiezuinig en de organisatie maakt efficiënt gebruik van de ruimte door flexibel te werken. Zodra mensen door de draaideur van het gemeentehuis lopen wordt dankzij een speciale generator kinetische energie opgewekt. De draaideur bespaart, net als de andere draaideuren, significant op energieverbruik en -kosten ten opzichte van conventionele schuif- en klapdeuren.

Programma

 • 16:45 uur – Inloop
 • 17:00 uur – Succesverhalen van energiebesparing: in gesprek over het gemeentehuis in Brummen, Gigant en de ervaringen van installateurs onder begeleiding van Martin Kloet (MKB Nederland)
  Daarnaast deelt Stef Strik, Coördinator energiebesparing bedrijven Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, alle ins & outs over de informatieplicht
 • 18:00 uur – Marktplaats ‘Energie voor uw bedrijf’ waar u onder genot van een hapje en drankje alle informatie kunt halen die u nodig heeft om de nodige stappen in uw bedrijf te zetten

Aanmelden

Het bericht 7 november: themabijeenkomst over energie verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

okt 14

Bijeenkomst ondermijning gaat NIET door

De bijeenkomst over ondermijning gaat niet door. Eerder nodigden we de leden uit voor deze bijeenkomst op 16 oktober. Er zijn te weinig aanmeldingen binnengekomen.

Het bericht Bijeenkomst ondermijning gaat NIET door verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

okt 08

1 november: RCT-Event Nieuwe Tijden

Honigfabriek te Nijmegen
Van 15:00 tot 20:00 uur

Hier moet je bij zijn! Wat ooit begon met de uitvinding van de drukpers is nu dagelijkse kost: innovaties. Industrie 4.0 of Smart Industry is geland, nieuwe ontwikkelingen dienen zich echter aan. Is in de toekomst een bouwbedrijf overbodig omdat we het gebouw zelf in 3D printen? Krijgen we managers die straks cobots en medewerkers aansturen? Nieuwe tijden zijn niet langer in aantocht, maar staan om de hoek te wachten.

Meer dan ooit is het aanhaken of afhaken. Om aan te haken en aangehaakt te blijven zijn ondernemerschap en verrassende verbindingen noodzakelijk. Vooroplopen, kansen zien, gefocust zijn en vooral vanuit de vragen van klanten denken, dát zijn ingrediënten die passen bij de nieuwe tijden. Daarnaast kennis ontwikkelen en delen, in het besef dat je het niet meer alleen af kunt en anderen nodig zijn om tot geslaagde businesscases te komen.

In een wereld die ‘technology driven’ is, wordt kennis specialistischer. Bovendien blijken sommige toepassingen in heel verschillende branches te kunnen werken. Om uit te vinden met wie kennis gedeeld kan worden, zijn ‘verbinders’ nodig die bedrijven met elkaar in contact brengen en mooie ideeën op weg helpen. De innovatiemakelaars van RCT Gelderland zijn hiervoor toegerust. Zij werken vanuit de (innovatie)vragen van maakbedrijven en worden aangestuurd door Gelderse ondernemers.

Op donderdag 1 november organiseert RCT Gelderland een event voor Gelderse ondernemers gericht op de Nieuwe Tijden. Aan het woord komen Michiel Muller, een echte gamechanger, en Benno Oderkerk die laat zien hoe je in een kwart eeuw een bedrijf opbouwt, gespecialiseerd in spectrometers, dat over de gehele wereld actief is. Verder kun je deelnemen aan het Smart Café, je innovatievragen aan collega-ondernemers voorleggen en kennisnemen van de resultaten die de innovatiemakelaars samen met ondernemers hebben geboekt. Meld je snel aan!

Programma

 • 14:30 uur Ontvangst Honig complex Nijmegen
 • 15:00 uur Opening innovatiemakelaars
 • 15:10 uur Sprekers Benno Oderkerk (CEO Avantes) en Michiel
 • Muller (oprichter Picnic en Routemobiel)
 • 16:15 uur Deelsessies Nieuwe Tijden
 • 18:00 uur Afsluiting Michiel Scheffer, gedeputeerde Provincie Gelderland
  Solar Boat studententeam
 • 18:30 uur Walking dinner
 • 20:00 uur Einde

Het bericht 1 november: RCT-Event Nieuwe Tijden verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.