dec 08

Cleantech Regio biedt vluchtelingen meer studie- en arbeidskansen

Vluchtelingen in de zeven gemeenten van de Cleantech Regio krijgen meer mogelijkheden om een studie te volgen aan een hogeschool of de universiteit. Dit is vastgelegd in een convenant met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.

De gemeenten hebben een actieplan opgesteld om ervoor te zorgen dat statushouders in de gemeente op hun eigen niveau aan de slag kunnen gaan. Mardjan Seighali, directeur UAF: “Wij zijn blij dat de gemeenten de integratie en participatie willen bevorderen en oog hebben voor de ervaring en talenten die vluchtelingen meebrengen. Dit is een inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten.”

Kansen vergroten

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF ondersteunt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan dat aansluit op de capaciteiten van de leerlingen. Daarnaast bieden ze ook nazorg na de start van een betaalde baan of stage. Dit gebeurt met afstemming van de gemeenten.

Wethouder Annelies de Jonge van de gemeente Zutphen: “Wij zien veel gemotiveerde statushouders met talent. Een aantal is hoogopgeleid. Door hen goed te ondersteunen, wordt de kans op uitval verkleind en vergroten we aanzienlijk de kansen om mee te doen in onze samenleving. Werk, je eigen broek op houden, en ergens deel van uitmaken, wil uiteindelijk iedereen. Zeker voor deze kwetsbare groep vraagt dat extra aandacht en ondersteuning. Dit is goed voor henzelf en voor de Nederlandse samenleving.”

Het doel is om een duurzame plek op de arbeidsmarkt te zetten op eigen niveau. Het UAF biedt daarom waar nodig is, financiële steun, om een studie voor de vluchtelingen mogelijk te maken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Het bericht Cleantech Regio biedt vluchtelingen meer studie- en arbeidskansen verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

dec 01

Nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari

Samen toosten op het nieuwe jaar! Alle leden van Bedrijvenkring Zutphen en Parkmanagement Zutphen zijn van harte welkom op de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. Deze is op dinsdag 16 januari vanaf 17.15 uur bij Grand Café Pierrot.

Meld je uiterlijk 12 januari aan via deze link: https://bedrijvenkringzutphen.nl/events/nieuwjaarsbijeenkomst/

Neem de buurman van je bedrijf ook mee  – ook als hij nog geen lid is!

Let op: zoals besproken in de laatste ledenvergadering gaan we een no show fee (25 euro per persoon) rekenen voor mensen die zich na 12 januari alsnog afmelden of niet komen opdagen terwijl ze zich wel hebben aangemeld.

Het bericht Nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

dec 01

Snelheidsverlaging N348

Lees het verslag van het “technisch blok” bij de gemeente Zutphen over de mogelijke snelheidsverlaging op de N348. Wij (bestuur Bedrijvenkring Zutphen) vinden deze verlaging niet wenselijk en zitten hier boven op.

https://raad.zutphen.nl/vergaderstukken/vergaderverslag/technisch-blok-20-november-2017

Het bericht Snelheidsverlaging N348 verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

dec 01

Bouw tweede sluis bij Eefde begint in januari

Het bericht Bouw tweede sluis bij Eefde begint in januari verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

nov 26

In voorjaar duidelijkheid over snelle fietsverbinding Deventer-Zutphen

De regio Stedendriehoek verwacht in het voorjaar duidelijkheid over de financiering van een verbeterde fietsverbinding tussen Deventer en Zutphen, via Epse en Gorssel. Zie de Stentor: https://www.destentor.nl/deventer/in-voorjaar-duidelijkheid-over-snelle-fietsverbinding-deventer-zutphen~ac7a2fae/

Het bericht In voorjaar duidelijkheid over snelle fietsverbinding Deventer-Zutphen verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

Oudere berichten «