feb 12

Cybercrime event in Zutphen op 27 maart

De Rabobanken Nood- en Oost-Achterhoek en Graafschap houden samen met Interpolis een “cybercrime event” in de Hanzehof in Zutphen op 27 maart. Met onder andere misdaadverslaggever Peter R. de Vries. 

Stelt u zich eens voor: één van uw medewerkers opent per ongeluk een bijlage van een e-mail van een klant. Een moment later hebben u en uw medewerkers geen toegang meer tot bestanden op uw netwerk…

Een scenario waar u waarschijnlijk niet vaak over nadenkt. Toch is een dergelijk voorval niet ondenkbaar. Dit blijkt wel uit berichten die dagelijks de media halen over bedrijven die slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit. Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt is het belangrijk dat u zich bewust bent van de digitale risico’s die uw bedrijf loopt en van de manieren waarop u uw digitale weerbaarheid kunt vergroten.

Benieuwd welke risico’s u loopt en wat u kunt doen tegen cybercrime?

Wij willen graag dat u zich zo goed mogelijk kunt weren tegen cybercriminaliteit. Daarom organiseren we samen met Rabobank Graafschap en Interpolis een cybercrime event onder leiding van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Zijn tafelgasten zijn:

  • Gerard Klomp – Professioneel hacker bij Capgemini
  • Pim Takkenberg – Cyber expert, Directeur Cyber Security bij Nortwave
  • Dennis van Bruchem – Fraud & Corporate Security Rabobank Nederland
  • Marjoleine ten Velde – Senior officier van justitie cybercrime, Parket Oost-Nederland

Samen gaan zij in op de gevaren van cybercriminaliteit voor grote én kleine bedrijven. Daarnaast bespreken zij de ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en de technieken die worden gebruikt door criminelen. Uiteraard hoort u ook welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen om risico’s te verkleinen.

Het programma duurt van 18:45 uur tot 21:30 uur. Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats.
Aanmelden kan hier:

https://5a6707c8d655561574.momice.events/386224#topmenu

Het bericht Cybercrime event in Zutphen op 27 maart verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

feb 10

Steeds meer technische vacatures moeilijk vervulbaar | Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek.nl

Terwijl het aantal vacatures in de techniek toeneemt, groeit het tekort aan technici. Steeds meer vacatures zijn moeilijk vervulbaar. Ook in Gelderland blijft er de komende jaren behoefte aan vakmensen in de techniek. UWV werkt…

Source: Steeds meer technische vacatures moeilijk vervulbaar | Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek.nl

Het bericht Steeds meer technische vacatures moeilijk vervulbaar | Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek.nl verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

feb 10

IJsselkade vanaf maandag tot eind juli dicht

Vanaf maandagochtend 12 februari gaat het werk aan de rijbaan op de IJsselkade weer verder. Na een week vertraging door de vorst kunnen de geplande werkzaamheden worden hervat. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Er komt onder andere nieuwe bestrating. De aannemer werkt vanaf de Bult van Ketjen in de richting van het Stationsplein. Half mei is de Marspoortstraat één keer 24 uur lang afgesloten. De exacte datum is nu nog niet bekend. Eind juli is het werk klaar en gaat de weg weer open voor verkeer. De planning en een kaartje van de omleidingsroutes vindt u op:

https://www.zutphen.nl/ Inwoners/Wonen_en_verhuizen/ Bouw_projecten/Rivier_in_de_ Stad/IJsselkade

De herinrichting van het deel van de IJsselkade tussen het waterwerk en het IJsselpaviljoen, met de riviertrappen, begint in 2019.

Het bericht IJsselkade vanaf maandag tot eind juli dicht verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

feb 09

Cleantech Innovatieontbijt Zilt-Bikes

Het Cleantech Center nodigt je uit voor het innovatieontbijt van woensdag 21 februari. Tijdens het ontbijt spreekt Jan Boersma, directeur van Zilt-Bikes. Zilt-Bikes is een fietsenmaker in het groot en op de locatie in Zutphen, “Zilt aan de IJssel”, worden in de werkplaats huurfietsen gerepareerd en grote projecten uitgevoerd.

Zilt-Bikes is een sociale onderneming die werk geeft aan mensen voor wie dat geen vanzelfsprekendheid is. Als dagbesteding repareren cliënten van verschillende instellingen onder deskundige begeleiding fietsen. Je leert het fietsenmakers vak het beste in de praktijk. En met praktijkervaring op zak vind je sneller werk. Daarom hebben Zilt-Bikes en Aventus een uniek traject opgezet waarin je zowel leert als werkt. In het Zilt-Bikes pand in Zutphens doe je praktijkervaring op en haal je tegelijkertijd je diploma.

Voor meer informatie over het innovatieontbijt en aanmelden:
http://www.cleantechcenter.nl/evenementen/innovatieontbijt-zilt-bikes/

Het bericht Cleantech Innovatieontbijt Zilt-Bikes verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

feb 05

“Bedrijven willen diepere Industriehaven Zutphen” – de Stentor

In de Stentor vanmorgen pleit Jan Dijkman van Rouwmaat voor een containerterminal in de Industriehaven.

Het bericht “Bedrijven willen diepere Industriehaven Zutphen” – de Stentor verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.