Denk aan je aanmelding voor de ALV

Op dinsdag 12 november staat de volgende ALV gepland. Alle leden zijn hiervoor per mail uitgenodigd. Heb je je al aan- (of af-)gemeld?

Zo niet, doe dit dan meteen, via de link in de uitnodiging. Dit kan uiterlijk tot en met vrijdag 8 november.

Het bericht Denk aan je aanmelding voor de ALV verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

Innovatieontbijt 27 november: Kleding uit de rivier

Het innovatieontbijt op 27 november in het Cleantech Center in Zutphen gaat over hergebruik van grondstoffen in de mode-industrie. Het innovatieontbijt duurt van 7.30 tot 9.00 uur. Kosten 15 euro per persoon. Aanmelden: www.cleantechcenter.nl.

Plastic is een van de grondstoffen die kan worden (her)gebruikt voor het vervaardigen van kleding. 60 tot 80 procent van het plastic afval in de oceanen komt vanuit de rivieren. 

River Fashion wil met behulp van de Great Bubble Barrier plastic uit de rivier halen en er vervolgens kleding van maken. Het initiatief maakt de consument bewust door de circulaire economie tastbaar te maken middels een kledinglijn genaamd ‘River Fashion’. Aan het woord komt Hanneke Siebelink, ondernemer uit Zutphen en oprichter van River Fashion. Ze neemt u mee in het proces van afval tot kleding.


Het bericht Innovatieontbijt 27 november: Kleding uit de rivier verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

Open huis op 2 november

De tentoonstelling Twintig Jaar Zutphense Fotojournalistiek is zaterdag 2 november te zien tijdens het open huis van Zutphens Persbureau. Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van dit bureau voor tekst en fotografie op de Revelhorst is die dag tussen 11.00 en 15.00 uur een open huis. Zutphens Persbureau is gevestigd aan de Bettinkhorst 9 in Zutphen.

Het bedrijf werd in 1999 opgericht door fotograaf Patrick van Gemert en tekstschrijver/journalist Fiona de Heus. Zij werken zowel in opdracht van kranten en magazines als van bedrijven en stichtingen.

Tentoonstelling

De fotostudio aan de Bettinkhorst is ingericht voor portret- en reclamefotografie, en met de mobiele studio maakt Patrick van Gemert vooral veel bedrijfsfoto’s op locatie. In al die jaren fotografeert hij ook het lokale en regionale nieuws voor dagblad De Stentor (en voorlopers). Bijzondere foto’s en spraakmakende onderwerpen uit al die jaren vormen de tentoonstelling Twintig Jaar Zutphense Fotojournalistiek. Afgelopen zomer was deze tentoonstelling te zien bij de Musea Zutphen, in het kader van Fotozomer Zutphen. Tijdens het open huis is dit werk ook te zien. Iedereen is van harte welkom, koffie en thee staan klaar.

www.zutphenspersbureau.nl

Het bericht Open huis op 2 november verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

Innovatieontbijt 30 oktober: Afval scheiden en dan?

De Cleantech Regio wil in 2023 de meest circulaire regio van Europa zijn. Hoe draagt de afvalscheiding van bewoners daarin bij? Hoe kunnen regionale (MKB)bedrijven daarin meewerken en kansen benutten? Daarover gaat het innovatieontbijt in het Cleantech Center in Zutphen op 30 oktober. Aanvang 7.30 uur.

Met Rova en Afvalverwijdering Utrecht (AVU) werkt Circulus-Berkel samen in CirkelWaarde. Een grondstoffenalliantie waarin met regionale bedrijven en kennisinstellingen hard gewerkt wordt aan het sluiten van meerdere materiaalketens. Michiel Westerhoff, programmamanager expertisecentrum CirkelWaarde, biedt een kijkje in deze ‘innovatie keuken’.

Deelname kost 15 euro (10 euro voor leden van het Cleantech Center Zutphen).

Het bericht Innovatieontbijt 30 oktober: Afval scheiden en dan? verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.

Social Return eenvoudiger voor bedrijven

Overheden in Gelderland en Overijssel gaan dezelfde regels gebruiken voor Social Return. Hierdoor wordt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om aan de voorwaarden te voldoen en kunnen ze meer mensen helpen die moeilijk aan werk komen.

“Bedrijven willen vaak wel, maar het wordt ze nodeloos ingewikkeld gemaakt met verschillende regels. Hoe eenvoudiger het is voor bedrijven, hoe meer mensen we kunnen helpen”, aldus voorzitter VNO-NCW Midden Marcel Hielkema.

Social Return On Investment

Social Return wordt al ruim tien jaar door verschillende overheden en semioverheden in Nederland toegepast. Bedrijven die een opdracht krijgen van een overheid verrichten een sociale tegenprestatie, bijvoorbeeld door een bepaald percentage mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Overheden mogen zelf beslissen hoe ze deze Social Return vragen. De eisen, doelgroepen en waardering verschillen daarom veel onderling. Bedrijven vragen al een tijd om het gelijktrekken van de regels.

Eén beleid in Oost Nederland

In Oost-Nederland kiezen verschillende overheden daarom nu voor een zelfde proces en waardering. “We hebben onze verschillende werkwijzen naast elkaar gelegd en aan de hand hiervan een gezamenlijke werkwijze opgesteld. Zo weet de ondernemer waar hij aan toe is, of je nu zaken doet met de provincie Overijssel, provincie Gelderland, of een van de andere partners in het gebied. Dat is wel zo duidelijk. Zo werken we samen met ondernemers aan een arbeidsmarkt waar iedereen mee doet”, aldus gedeputeerde Jan Markink.

Ondertekenen Convenant 2 oktober

Om de afspraak te bekrachtigen ondertekenden vertegenwoordigers het Convenant Social Return Oost Nederland. Namens Zutphen tekende wethouder Laura Werger. Vijfenvijftig gemeenten, Waterschap Drents Overijsselse Delta en de provincie Gelderland en Overijssel doen mee aan het convenant.

Het bericht Social Return eenvoudiger voor bedrijven verscheen eerst op Bedrijvenkring Zutphen.