Laat de auto staan en spaar voor geld en kortingen

‘Slim & Snel’-fietsers laten de auto staan en pakken de fiets naar hun werk. Zo beginnen ze de dag met een fris en fit gevoel. Ook verbeteren ze het milieu en zorgen ze voor minder drukte in de spits. Fietsen is nu nog leuker met de Slim & Snel app. Alle Slim & Snel-fietsers sparen voor kortingen. Overstappers van auto naar fiets, sparen ook voor geld. Er doen in de regio Stedendriehoek nu al ruim 250 mensen mee. Dat mogen er nog meer worden.

Werkgevers worden opgeroepen mee te doen, want fietsende werknemers leveren je als bedrijf of organisatie veel op: besparingen, een beter imago, een beter werkklimaat én gezondere collega’s.

Slim & Snel promotie
Om het makkelijk te maken is er een toolkit samengesteld om de campagne Slim & Snel onder de aandacht te brengen in de organisatie. Het is ook mogelijk om met een promotieteam langs te komen om medewerkers te informeren over het project. Het team kan bijvoorbeeld ingezet worden aan het begin of einde van een werkdag of in de gezamenlijke ruimte/ het restaurant. Op www.slimensnel.nl/werkgevers is meer hierover te vinden.

Zo werkt het
Alle deelnemers krijgen een eigen coaching-app voor dat extra duwtje in de rug. Deze slimme app registreert de ritten en stimuleert om door te gaan. Via www.slimensnel.nl is gemakkelijk een account aan te maken, waarna je direct informatie krijgt hoe je de app kunt downloaden.

De spelregels
Iedereen met een fiets of e-bike die woont en werkt in de regio Stedendriehoek kan meedoen. Neem je voortaan de fiets in plaats van de auto? Dan kun je met de app een aardig bedrag bij elkaar sparen, tot € 190,-. Om hiervoor in aanmerking te komen is een werkgeversverklaring nodig. Alle fietsers sparen met de app voor punten, die kunnen worden ingewisseld in de speciale webshop voor kortingen of een kans in de loterij. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op www.slimensnel.nl.

Bredere aanpak bereikbaarheid
Het project Slim en Snel is onderdeel van Slim Reizen Stedendriehoek, één van de programma’s van Cleantech Regio Stedendriehoek in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio’s.