De Mars loopt leeg; hebben Zutphense bedrijventerreinen toekomst? En wat is er nodig om de werkgelegenheid in Zutphen op peil te houden? Deze vragen staan centraal in de twaalfde editie van STROOM, op donderdagavond 13 november in Het Koelhuis in Zutphen.

Debat, muziek, interviews, poëzie, een gesproken column: dat alles komt samen in nieuwscafé STROOM, een initiatief van de Stentor in samenwerking met de Zutphense Koerier, Het Koelhuis en East Sound. De twaalfde editie van STROOM is op donderdag 13 november in Het Koelhuis in Zutphen.

De bereikbaarheid van bedrijventerrein De Mars is de laatste jaren sterk verbeterd en het bedrijventerrein is sterk gemoderniseerd. In totaal is voor ongeveer 150 miljoen euro geïnvesteerd. Desondanks vertrekken grote werkgevers als Liander naar andere plaatsen. De leegstand op De Mars neemt alsmaar toe. Hoe zorgwekkend is dit? En hoe staat het met de andere bedrijventerreinen in Zutphen? Wat moet er gebeuren om de werkgelegenheid in Zutphen op peil te houden? Hierover gaan Gerrit-Jan van de Pol, directeur van bio-energiebedrijf GMB op De Mars, Christian Lorist, regiomanager Stedendriehoek van werkgeversorganisatie VNO-NCW voor de Stedendriehoek en Annelies de Jonge, economiewethouder in Zutphen, met elkaar in debat.

Het publiek wordt actief bij het debat betrokken.

Interviewgast is Zutphenaar Joost Garsen. Hij heeft bij de gemeente Zutphen een vergunning aangevraagd om legaal wiet te kweken. De gemeente Zutphen is al langer voorstander van een experiment met legale wietteelt. Muzikale gast is De Reisgenoot. Achter deze naam gaat singer-songwriter Maarten van Veen schuil. Hij is tevens oprichter van het Deventer Songwriters Gilde, dat nu een jaar actief is.

Stentor-journalist Henk Waninge verzorgt als altijd een gesproken column. Stadsdichter Tim Pardijs sluit het geheel in stijl af met een poëtische beschouwing van de avond. De bar van Het Koelhuis is daarna geopend voor een borrel.

De presentatie is in handen van Paolo Laconi, Eric Klop en Niek Megens.

13 november, inloop vanaf 19.30 uur in Het Koelhuis, aanvang 20 uur, Parkstraat 1 Zutphen, entree gratis

Zie ook www.destentor.nl/stroom Twitter: @STROOMzutphen