Aan de slag met energiebesparing

(ingezonden mededeling door IIME)

Zonnepanelen op de Mars. Foto: Patrick van Gemert.Lagere energiekosten door energiebesparing? Een sterkere concurrentiepositie en een hogere toekomstwaarde door energie-efficiënt ondernemen? Parkmanagement Zutphen en VNO-NCW Stedendriehoek slaan samen met de gemeente Zutphen de handen ineen om het energieverbruik te verminderen.

“Ik ben enthousiast over de energiescans. Bedrijven krijgen niet alleen snel inzicht in hun energieverbruik, maar kunnen er ook meteen naar handelen. Zo kunnen we samen het energieverbruik en daarmee de CO2 uitstoot in Zutphen terugdringen”, aldus Wethouder René Stueters, gemeente Zutphen.

Parkmanagement Zutphen en VNO-NCW Stedendriehoek roepen hun leden op om energie te besparen en gebruik te maken van de MKB Energy CheckUp en de Duurzaam Ondernemen en Energiescan. Ondernemers hoeven dit niet alleen te doen, samen met de gemeente Zutphen hebben zij een constructie opgezet om de ondernemers te ontlasten. Alle ondernemers kunnen gebruik maken van een gratis energiescan.

DOE scan

Met de Duurzaam Ondernemen en Energie Scan krijgt u inzicht in de manier waarop u de concurrentiepositie van uw bedrijf kunt verbeteren door duurzaam te ondernemen. Daarnaast krijgt u gedetailleerd inzicht in de maatregelen waarmee u uw energiekosten kunt verlagen. De DOE-scan is onderlegger voor uw investeringen. De kosten van deze scan (€1500) worden door de gemeente vergoed.

MKB Energy CheckUp

In slechts vier stappen verlaagt u uw energierekening tot wel 30%. De MKB Energy CheckUp is een digitaal hulpmiddel, dat inzicht geeft in de energiekosten en de maatregelen die u kunt nemen om kosten voor verwarming, koeling en verlichting te verlagen. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee! De kosten van deze scan (€150) worden door de gemeente vergoed.

De online energiescan maakt onderscheid tussen kantoorpanden in het midden- en kleinbedrijf, gebouwen in de horeca, de dienstverlening, food, non-food en retail. Behoort uw bedrijf niet tot de genoemde categorieën, overweeg dan om een DOE-scan te laten uitvoeren. U krijgt advies dat past bij uw situatie.

ZONPV

Ondernemers die echt energie-efficiënt willen ondernemen kunnen gebruik maken van duurzame opwekking! Het maken van zonnecentrales op de grotere daken van ondernemingen is dankzij de SDE+ subsidies namelijk rendabel voor ondernemers. Wanneer gewenst brengt de gemeente Zutphen ondernemers in contact met PM Energy en Sparkling Projects om samen naar de mogelijkheden voor duurzame opwekking voor uw bedrijf te kijken.

Wilt u ook mee doen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Addink via jos@addink.nl.